Arazi nedir?
Birçok vatandaş tarafından merak edilen arazi nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırıp derledik. 

Arazi nedemek?
Kısaca arazi nedir sorusuna yanıt verecek olursak ; Arazi herhangi bir yeryüzü veya toprak parçası anlamına geliyor. Dağları, taşları, ovaları, dereleri, gölleri, çayır ve çimenleri de kapsayan arazilerde yerleşim veya ekim dışında başka bir faaliyet olmaz.

Peki en çok merak edilen arsa arazi farkı nedir ? İşte yanıtı ...
Genellik en çok karıştırılan iki kavram arsa ve arazidir. Arazilerin üzerinde yapı inşa etmeye yada imar çalışmalarına belediye ve devlet tarafından izin verilmez. Eğer ki arazi imara açılıyorsa artık arsaya olur. Kanuna göre her arsa bir arazi niteliği taşır. Ancak her arazi bir arsa niteliği taşımaz. Sadece belediyelerin imar müdürlüklerinin aldıkları kararlar ile araziler imara açılabilir.

Arazilerde fazla verim elde edilmediğinde arazi toplulaştırması yapılır. Peki arazi toplulaştırması nedir ?
Ekim için kullanıma uygun olmayan, birçok çiftinin ve şahısa ait olan arazi parçaları toplulaştırılır ve verimli hale getirilir. Bu sayede  en küçük arazi parçasından en yüksek derece verim elde edilebilir. Genellikle gelişmiş olan ülkelerde arazi toplulaştırılması oldukça yaygındır. 
Arazi sorgulama yapmak isteyen kişiler parselsorgu.tkgm.gov.tr üzerinden yapabilir. 

Arazi nedir sorusunun yanıtını sizler için derledik. Arazi nedir kısaca cevap ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181