Arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler!
Ev almak isteyenler kadar arsa almak isteyenler de çok. Çünkü isabetli bir arsa yatırımı ciddi kazançların kapısı olabiliyor.

İMAR DURUMUNA BAKIN!
Arsanın imar durumunu öğrenmek oldukça önemli. Bu yüzden ilgili belediyenin îmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden imar izninin olup olmadığını kontrol edin.

GELİŞİM POTANSİYELİ ÖNEMLİ!
Arsanın bulunduğu bölgenin gelişim potansiyelini iyi araştırmak lazım. Gelişime açık bir aks üzerindeki arsa yatırımı her zaman daha karlıdır. Bölgede büyük yatırımlar da yapılacaksa cabası.

BORCU VAR MI YOK MU?
Alınması planlanan arsa üzerinde borç gözüküp gözükmediğine bakın. Bu bilgiye de arsanın bağlı olduğu belediyeden ulaşabilirsiniz.

HİSSELİ Mİ DEĞİL Mİ?
Arsanız tek bir kişiye mi ait yoksa hisseli mi? Sorunun yanıtı önemli. Öğrenmek için tapu siciline bakın. Burada hissedar sayüarı ve isimleri yazar.

TOPRAĞI KAYIYOR MU?
Jeolojik yapıya önem verin ve araştırmanızı ona göre yapm. Mesela toprağı kayan bir arsaya yatırım yapmak zordur. Bu da arsanır gelecekteki değerine etki eder.

BÖLGE RİSKLİ, BİNA SAĞLAM
SORU: Kentsel dönüşüm kapsamında binamızın bulunduğu alan riskli ilan edildi. Ancak binamız depreme dayanıklı. Binamızı yıktırmak istemiyoruz. Ne yapabiliriz?

CEVAP: Riskli alan ilan edilen alanlarda deprem riski taşımayan, sağlam binalar olabilir. Sizin de binanız uygulama dışmda tutulabilir. Öncelikle binanın bulunduğu alan için ifraz yoluna gidilebilir. Yani parçalara ayrüabilir. Eğer bu mümkün değüse, malikler aralarında anlaşarak, bina korunabilir. Ancak Bakanlık yıkılmasına gerek görürse yapacak bir şey olmaz.

Şebnem BER/Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181