Arsa payı hesabı nasıl yapılır?
Vatandaşlar tarafından merak edilen arsa payı hesabı nasıl yapılır sorusunun yanıtını sizler için araştırdı. İşte merak edilen arsa payı hesaplama detayları ;

Arsa payı hesabı nasıl yapılır ?
İlk olarak arsa payı nedir sorusuna yanıt verecek olursak ; Taşınmaz olan bina apartman gibi yapılarda kat mülkiyeti bakımından bağımsız bölümlerin sahip olduğu arsa hakkına arsa payı adı verilir. 

Öncelikle arsa payı hesaplamasında bağımsız bölümün ana taşınmazın değerine oranı baz alınır. Arsa payının değeri bulunurken her bir bağımsız bölümün piyasadaki alım/satım değeri öğrenilir ve buna göre hesaplama yapılır. Arsa payı belirlendikten sonra bağımsız bölümlerin değeri artar yada azalırsa arsa payı asla değiştirilemez. Eğer ki arsa payı belirlenirken hata yapılırsa düzeltmek için hak sahipleri dava açabilir. 

Bağımsız bölümler için arsa payı metrekare hesaplama ise şu şekilde yapılır ; 
Örneğin ana binanın tapuda 2000 metrekarelik parsel, arsa payının ise 30/400 olduğunu düşünelim. (2000 metrekare/400) x 30 = 150 metrekare
 
Arsa payı hesabı nasıl yapılır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181