Betonarme nedir?
Betonarme nedir sorusuna kısaca yanıt verecek olursak; Betonun daha dayanıklık olması adına içerisine çelik yerleştirilecek elde edilen yapı malzemesi diyebiliriz.

Betonarme nedir?
Dilerseniz öncelikle betonun tanımlamasını yapalım. Beton kum, su, kireç gibi malzemelerin karıştırılması sonucu oluşan yapı malzemesidir. Betonarme ise betonun daha çekme, eğilme ve basınç gibi güçlere karşı daha dayanıklı hale gelebilmesi adına içine çelik eklenerek oluşturulan malzemeye denir. 

Betonarme neden tercih edilir?
Dayanıklılığı ve gücü ön plana çıkan yapı malzemesi betonarmede beton ve çelik bir arada kullanılır. Bu şekilde yapı basınca ve diğer güçlere karşı daha dayanıklı hale gelir. Yapı olarak beton basınca karşı direnç gösterirken çelik ise çekme gücüne karşı direnç gösterir ve betonarme yapılarda bir maddenin çekilme durumunda gösterdiği direnç yanı çekme gerilmesi yüksek direnç sağlar.

Betonarme yapılarda beton çelik ile birleştirildiğinden ötürü çekme ve basınç gibi güçlere karşı direnci artarken betonun ısıyı az iletmesinden kaynaklı yangına karşı da dayanıklılığı yüksek olur. Bu sebepten ötürü betonarme özellikleri göz önünde bulundurulduğunda beton ve çeliğin eksik özelliklerini birbirinden tamamlaması sebebiyle dayanıklı yapılar inşa edilir.

Betonarme nedir sorusunun cevabını sizler için derledik. Betonarme ne demek ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181