Bina derinliği nasıl hesaplanır?
Bina derinliği nasıl hesaplanır sorusunun cevabını sizler için araştırıdık.  Bir yanının ön cephesinden arka cephesine kadar olan dikey uzunluğa dina derinliği denir

Bina derinliği nasıl hesaplanır?
Planlı Alanlar Yönetmeliği’ne göre bina derinliği 40 metreyi geçmemek ve arka bahçenin sınırına üç metreden daha çok yaklaşılmamak koşulu ile bina derinliği hesaplaması şu şekilde yapılır;
-ön bahçe mesafesi ile bina yüksekliğinin yarısı toplanır,
-bu toplam rakam parsel derinliğinden çıkarılır.

Buna göre hesaplanan binanın derinliği 7 metre ve altında çıkması halinde, bu parsellerdeki bahçe mesafesi 2 metreye kadar indirme yapılabilir. Fakat uygulama imar planında aksit bir beyan yoksa bina derinliğinin 7 metreden az olması yapı ruhsatı almada engel değildir.

Bina derinliği, parsel derinliğine, ön bahçe mesafesine ve binanın yüksekliğine göre belirlenir. Köşede bulunan binaların derinliklerinde yol alınan komşu parsellerin derinliklerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrık olan yapılarda ise köşe başları farklı iki yola cepheli ise bina sayısı yüzde 40 olarak kalmasıyla bina derinliği için maksimum 40 metre şartı aranmamaktadır. Ayrık ya da blok nizam olan yerlerin taban alanı katsayısı imar planında aksi bir ifade belirtilmediyse maksimum yüzde 40 olur.

Bina derinliği nasıl hesaplanır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181