Binanız riskli yapı ilan edildikten sonra süreç nasıl devam eder?
Uzmanlar tarafından yapılan analizlerin ardından binanızın riskli olduğu tespit edildiyse, durum raporu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilir. Raporun incelenmesinin ardından, raporda yanlış ya da eksik ibarelerin bulunması halinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, risk tespit raporunu geri iade eder. Uygun bulunan raporlar ise kabul edilir ve bir sonraki işlem için ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir.

Binanız riskli kabul edilir ise ilgili tapu müdürlüğünce, binanın yıkılacağı ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ edilir ve yapılan bu tebligat Müdürlüğe bildirilir. Tapu kütüğüne işlenen bina risk tespitleri, tebligat tarihinden itibaren (altmış günden az olmamak üzere) belirlenen süre içinde binanın yıkımı ile sonuçlanır. 

Eğer bina risk analizinize itiraz etmek istiyorsanız, riskli yapı tespitine karşı tebligat tarihinden itibaren onbeş gün içinde riskli yapının bulunduğu yerdeki Müdürlüğe dilekçe ile itiraz edilebilirsiniz.

Peki riskli yapı raporuna itiraz nasıl yapılır?

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181