Brüt inşaat alanı nedir?
Birçok vatandaş tarafından merak edilen brüt inşaat alanı nedir , brüt inşaat alanı nasıl hesaplanır sorusunun yanıtını sizler için araştırıp derledik.

Brüt inşaat alanı nedir ? İşte yanıtı..
Bir binada bodrumdan çatı piyeslerine kadar olan ve tüm katları, ortak alanları kapsayan alana brüt inşaat alanı denir. Brüt inşaat alanı içerisinde yangın merdivenleri, havalandırma bacaları ışıklık ve saçaklar dahil değildir.

Yapı Denetim Kanunu'na belediye ve mücavir alanlar sınırları içinde kalan ve bu sınırların dışında yapılacak olan binalar tabidir. Hayvancılık entegre tesisleri, köy yerleşim yerlerinde, belediye sınırları içerisinde olan bodrum ve çatı hariç azami 2 katlı 500 metrekareyi geçmeyen binalar, ayrıca bodrum katı hariç olarak toplam inşaat alanı 200 metrekareyi geçmeyen binalar Kanunla Yapı Denetim Kanunu kapsamı dışındadır.

Peki brüt inşaat alanı hesaplama nasıl olur ? İşte cevabı...
Öncelikle bağımsız bölüm brüt alan, bağımsız olan bölümde bulunan sahanlıklar, balkon, duvarlar, merdivenler, teras, çatı bahçesi ve sıva payı ile birlikte toplam inşaat alanından bağımsız bölüm başına düşen alana denir. Bağımsız brüt alanların toplanması ve ortak kullanım alanlarından gelen paylar ile genel brüt alanın ne kadar olduğu bulunur. Bağımsız bölüm brüt alan hesaplanırken binada galeri boşlukları, eklentiler, ortak kullanım alanından bağımsız bölüme ait olan paylar ve ışıklıklar hesaba dahil olmaz. Binanın her bir bağımsız bölümünde duvardan duvara yanı süpürülebilir alanlar ise binanın net alanını söyler. 

Brüt inşaat alanı nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181