Bursa'da konut fiyatları artar mı? İşte Bursa konut fiyatlarında son durum
Konut satışlarında parlak bir dönem yaşayan Bursa'da konut fiyatlarının artışa geçip geçmeyeceği ile ilgili beklentiler her geçen gün artıyor.Peki Bursa konut fiyatları artacak mı? Bursa konut fiyatlarının geleceği ile ilgili hazırladığımız haberde sektördeki olası beklentileri ve ortaya çıkabilecek senaryoları sizler için hazırladık.

Son dönemlerde ortaya çıkan siyasi belirsizlik kapsamında ekonominin bir çok dinamiğinde önemli değişimler başgösterdi. Başta dolar olmak üzere dövizdeki artış rakamları tüm sektörleri olduğu gibi inşaat sektörünü de doğrudan etkiledi. İnşaat malzemelerindeki fiyat artışları da bunun en somut örneği olarak gözüküyor. Ne var ki tüm beklentilere rağmen konut alıcıları için henüz bir "bekleme"dönemi oluşmadı. Bunun aksine vatandaşlar "bekle-gör" taktiğini bir kenara koyarak mevcut şartlarda yapabilecekleri yatırımlara yöneldi. Bu anlamda risklerini minumumda tutan yatırımcılar gayrimenkul alımından vazgeçmedi.

Türkiye genelinde konut satışları 2015 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,5 oranında artarak 112 463 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 18 873 konut satışı ile en yüksek paya (%16,8) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 139 konut satışı (%11,7) ile Ankara, 6 490 konut satışı (%5,8) ile İzmir izledi.

Konut satışları bakımından verimli bir dönem yaşanırken ortaya çıkan tabloda dikkatleri üzerine çeken kentlerin başında gelen Bursa'da da konut satışları oldukça iyi rakamlara ulaştı. Ancak vatandaşların şuan ki durumda en çok merak ettiği konuların başında konut fiyatlarında bir artış olup olmayacağı yönünde.

Sektörün önde gelen temsilcileri başta olmak üzere tüm kesimlerin ortak görüşü ise konut fiyatlarında bir artış olacağı yönünde. İnşaat malzemelerindeki artış, döviz kurundaki değişimler ve kredi faizlerindeki yükseliş göz önüne alındığında konut fiyatlarının artması da kaçınılmaz bir seçenek olarak masada duruyor.

KONUT ALIMI İÇİN EN DOĞRU ZAMAN HANGİSİ ?

Aslında konut alımı için en doğru zaman diye bir kavram yoktur. Bu soruyu sormak yerine konut almak için gereken ekonomik şartları taşıdığınız zamana yoğunlaşmak en doğrusu. Özellikle siyasi atmosferdeki belirsizlikle beraber dinamik bir seyir arz eden konut kredisi faizlerini de ele alacak olursak bu çerçevede yapılacak tek şey ödeme gücününüzü sarsmayacak adımlar atmaktır.

Utku ÇALIŞKAN/Emlaksayfasi.com.tr



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181