Çanakkale'de tatilciler dönüş yolculuğuna başladı

Kurban bayramını tatil fırsatına çeviren vatandaşların dönüş yolcuğu başladı. Henüz kurban bayramının üçüncü günü olmasına karşın, pazartesi günü okullar açılacağı için tedbiri elden bırakmayan tatilciler evlerine dönmek için harekete geçti. Hem yaz tatilinin bitmesi, hem de Kurban Bayramı’nın bitimine son bir gün kalması nedeniyle Ege ve Akdeniz bölgelerinden İstanbul ve Trakya bölgesindeki illere dönüş yapmak için Çanakkale’ye gelen tatilciler yoğunluğa neden oldu.

Feribot iskelesindeki depolama alanı dolunca, tatilcilerin araçları Demircioğlu Caddesi ve İnönü Caddesi istikametine doğru 500’er metrelik iki ayrı kuyruk şeklinde uzadı. Çanakkale Feribot İskelesi’nde bugün saat 12.00’den itibaren araç kuyruğu uzamaya başladı. Bu nedenle şehir içi trafiği de kilitlendi. Trafik polisleri, hem feribota binecek tatilcileri, hem de şehir içinde seyreden sürücüleri yönlendirerek trafiğin akışını sağlamaya çalışıyor.

Tatilcilerin dönüş yoğunluğu karşısında Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri de, Çanakkale’den Kilitbahir Köyü’ne ve Eceabat İlçesi’ne toplam 7 feribot ile saatsiz olarak dolmuş usulü sefer yapmaya başladı. Aynı şekilde yoğunluk yaşanan Lapseki-Gelibolu hattında da 4 feribot saatsiz olarak sefer yapıyor. Gestaş, Çanakkale Boğazı ve adalar dahil olmak üzere tüm hatlarda 17 feribot ile hizmet verdiğini açıkladı.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181