DASK nerede yapılır?
DASK nerede yapılır sorusunun detaylı cevabını sizler için araştırdık. Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, konut sigortaları arasında yer alır.

Devlet tarafından zorunlu tutulan DASK sigortası, deprem sonucu oluşan yangın, patlama, tsunami ve yer kaymasının sadece binada meydana getirdiği hasarları giderir. DASK için ödemesi greken sigorta primleri depren riski yüksek olan bölgelerde daha çok ödenirken, deprem riski düşük olan böldelerda daha az olacak şekilde belirleniyor.

DASK nerede yapılır sorusunun detaylı cevabı şu şekilde; Zorunlu Deprem Sigortası yani DASK poliçesi yaptırmak için gerekli belgelerle bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine başvuru yapılabiliyor.

DASK için gerekli evraklar şu şekilde;
- Sigortayı yaptıracak kişinin iletişim bilgileri (adı, adresi, telefon numarası)
- Sigortayı yaptıracak kişinin vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası
- Sigorta yapılacak yerin açık adresi
- Taşınmazın tapu bilgileri
- Taşınmazın inşa yılı
- Taşınmazın yapı tarzı
- Taşınmazın toplam kat sayısı
- Yapının brüt yüzölçümü
- Tapının kullanım şekli

DASK nerede yapılır sorusunun detaylarını sizler için derledik. DASK için nereye başvurulur sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181