Devlet konut desteği kimlere verilecek?
Ev almayı kolaylaştıracak olan devlet konut desteği kimlere verilecek sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Devlet konut desteği kimlere verilecek sorusunun detayları şu şekilde; Öncelikle devletin konut yardımı 2018 olanağından yararlanabilmek için ilk kez ev alacak olunması ve konut hesabının açtırılması yer alıyor. Devlet desteğinden faydalanabilmek için mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırmak gerekiyor. Ayrıca ev almak için devlet desteğinden yararlanmak için hesabı açtırdıktan sonra 3 yıl ödeme yapması da gerekiyor.

İşte devlet konut desteği şartları detayları şu şekilde;
Devlet destekli konut hesabı açtırmak için Türk vatandaşı olması, 7 Nisan 2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifakı veya müstakil tapulu başka bir konut sahibi olmaması, 18 yaşını doldurmuş olması, 18 yaşını doldurmadıysa veli ya da vasisinin hesabı açması, konut alımına kadar en az 3 yıl boyunca düzenli olarak konut hesabına ödeme yapmış olması gibi şartlar bulunuyor.

Bu devlet ev desteği şartları 2018 bilgilerini yerine getirenler yeni yasanın kabul edilmesi ile birlikte 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılan devlet desteğinden yararlanabiliyor.

Devlet konut desteği kimlere verilecek sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet kağıl 5 yıl önce

Kaç dönüm tarla var?

Avatar
Mehmet kağıl 5 yıl önce

Kaç lira var

Avatar
Mehmet kağıl 5 yıl önce

12097531312 kaç dönüm var?

Avatar
Mehmet kağıl 5 yıl önce

Nerede

banner182

banner181