Devre mülk nedir?
Tatil planları yapanlar tarafından merak edilen devre mülk nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırdık.

Devre mülk nedir nasıl yapılır ? 
Bir çeşit gayrimenkul biçimi olan devre mülk genelde yazlık ev olarak kullanılıyor. Tatil beldelerinde çok talep gören devre mülk evlerin hak sahipleri yılın belli dönemlerinde evlerini kullanma hakkına sahiptirler.

Gayrimenkul yatırım araçlarından biri olan devre mülk evler vatandaşlar tarafından halen talep görüyor. Birçok avantajı olan devre mülk evlere bazen kişiler sıcak bakmayabiliyor. Bunun da sebebi firmaların yada kişilerin vaat ettikleri projeleri sunamaması, sözleşmede bazı hileler yapması yada sorunsuz bir şekilde zamanında önce teslim edilmemesidir. Ancak bilinçli bir şekilde davranıldığında bu sorunlar ile karşılaşılmaz.

Devre mülk hakkı nedir ?
Vatandaşlar tarafından devre mülk evlerin satın alınması aşamasında ne tür haklara sahip olunduğunun bilinmesi gerekiyor. Vatandaşlar devre mülk evlerini en az 15 gün için satın almalılardır. Bu gün sayısı 15'ten fazla olabilir ancak az olamaz. Tamamlanmış olan devremülk evlerin sözleşmeleri yapıldıktan sonra 36 ay içinde teslim edilmelidir. Bu süre değişir ise 1 aylık cayma bedeli hak sahipleri tarafından devre mülk için kullanılabilir

Devremülk almanın avantajları nelerdir ?
En avantajlı şekilde gayrimenkul sahibi olma biçimlerinden biri olan devre mülk konutlar genellikle yazlık bölgelerde tercih edildiği için iki katına kadar değerlenebiliyor. Hak sahipleri kendi haklarını kiralarlar ise bir kazanç elde etmiş olurlar. Yada haklarını kullanmak isteyen hak sahipleri yılında daha öncesinden belirlenmiş olan günlerinde yapılacak olan tatillerinde devre mülk konutlarını yazlık evleri olarak kullanabilir. 

Devre mülk nedir ve devremülk alırken nelere dikkat edilmeli sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181