Devremülk tapusu nasıl alınır?
Birçok kişinin merak ettiği devremülk tapusu nasıl alınır sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Devremülk tapusu nedir ?
Bir taşınmaz mülkiyeti olan devremülk, bağımsız bölümün tüm özelliklerini kullanmak için yılın belirli bir süresince mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmaya denir. Devremülk genellikle kat mülkiyeti olarak bilinen kullanım hakkının birden fazla bölüme ayrılarak dağıtılmasıyla oluşuyor. 

İrtifak hakkını da içeren devremülk tapusu alındığı taktirde devremülk üyesi olunuyor. Devremülk üyesi olunduktan sonra kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış taşınmaza yılın 52 haftasından en az 2 haftası boyunca sahibi konumunda bulunuluyor.

Süresiz tapulu olan devremülk tapusu olan kişi tesisin İşletme Yönetimi’nin üyelere sunduğu her türlü hak ve hizmetten yararlanabiliyor. Belirlenen tarihler arasından devremülk üyesi İşletme Yönetimi uygun gördüğü aktiviteleri ücretsiz veya indirimli kullanma hakkına sahip oluyor. Devremül tapusu ile taşınmaza her yıl için 14 gece, 15 gün sahip olunuyor.

Devremülk tapusu nasıl alınır sorusunun cevabı şu şekilde;
Miras yoluyla devredilebilen devremülk tapusu alınmak için taşınmazın tapu sicil müdürlüğüne tescil işleminin yapılması gerekiyor. Devremülkün alınabilmesi için devremülk üyesinin gerekli belgeleri tamamlayarak İşletme Yönetimi'ne vekaletname vermesi gerekiyor. Noter huzurunda vekaletnameyi alan İşletme Yönetimi tapu işlemlerini başlatmış oluyor. Ayrıca devremülkün tapu masrafları devremülk üyesi tarafından ödeniyor.

İşte devremülk tapusu için gerekli belgeler;
- T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı ve fotokopisi
- 2 adet vesikalık fotoğraf
- İşletme Yönetimi'ne noter huzurunda verilen vekaletname
- Tapu masraflarının ödendiğini beyan eden dekontlar

Devremülk tapusu nasıl alınır sorusunun cevabını sizler için derledik. Devremülk nasıl satın alınır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181