Ekim ayında konut fiyatları geçen aya göre yüzde 1.07 arttı!
Türkiye İş Bankası'nın desteği ile hazırlanan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi ve REIDIN Emlak Endeksi'nin Ekim ayı sonuçları açıklandı. REIDIN Emlak Endeksi sonuçlarına göre; Ekim'de, bir önceki aya göre yüzde 1.07 ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11.96 oranında artış gerçekleşti. Ekim ayında metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.03 oranında artan Balıkesir, fiyatların en çok yükseldiği şehir olurken; onu, yüzde 26.16 ile Bursa, yüzde 23.60 ile Edirne, yüzde 22.02 ile Aksaray ve yüzde 21.91 ile Zonguldak izledi. Ekim'de konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise yüzde 1.17 düşüşle Mardin oldu.

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi'nde ise bir önceki aya göre yüzde 0.85 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.84 oranında artış gerçekleşti. Kira fiyatları yüzde 2.21 ile en çok Bursa'da arttı.

1. ELDE SINIRLI ARTIŞ
REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'ne göre; Ekim'de fiyat artışı bir önceki aya göre yüzde 0.28, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 4.29 oranında gerçekleşti. GYODER Başkam Feyzullah Yetgin, Konut İnşaatı Maliyet Endeksi'nde 2017 yılı üçüncü çeyrek itibarıyla, geçen yılın son çeyrek dönemine göre yüzde 15.32 oranında artışın gözlemlenmesine rağmen, markalı konut üreticilerinin yüzde 3.44 oranında fiyat artışına gittiklerini belirterek, "Bu, konut üretidleıinin artan maliyetleri fiyatlara yansıtmadıklarım gösteriyor" diye konuştu.

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181