Emekli kimlik belgesi nasıl alınır?
Birçok emekli kişi tarafından merak edilen emekli kimlik belgesi nasıl alınır sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Emekli kimlik belgesi nasıl alınır sorusunun detayları şu şekilde;
Emekli kimlik belgesi kapsamına bağ-kur, emekli sandığı, sigortalı olarak prim ödüyor olması veya bu kurumların birinden emekli, olması ile mütahaklık belkgesi alınmya hak kazanılır. Belge SGK'ya gidilerek direk başvuru yapılarak alınabildiği gibi internet üzerinden başvuru yapılarak da emekli kimlik belgesi alınabilir.

Emekli kimlik belgesi alma işlemi internet üzerinden E devlet sisteminde yer alan SGK hizmet bölümüne girerek 4A emeklilik kaydı bölümünden mütahaklık belgesi bilgisayara indirilebilir. Belge indirildikten sonra yazıcı üzerinden çıktısı alınabilir.

Emekli kimlik belgesi e devlet için tıklayınız.

50 bin sosyal konut projesi kapsamında inşa edilen toki emekli başvuru 2019 kapsamında Emekli Vatandaşlara konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak. Talep toplama kapsamında emekliye toki'den ev bursa dahil birçok ilde bulunuyor.

Başvuruların 25 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında toplanacağı ​50 bin konut emekli toki başvuru 2019 belgeleri detayları şu şekilde;
- Kimlik Fotokopisi,
- Emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, ibraz edecek.
Toki emekliye ev hangi illerde 2019 sorusunun detayları için tıklayınız.

Emekli kimlik belgesi nasıl alınır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HÜSEYİN DİRİL 3 yıl önce

Avatar
Esat 3 yıl önce

Emekli kimlik begesi almak için,maalesef sizin tarif ettiğiniz gibi e devlet hizmet kaydında mütehaklık beldesi diye bir şık yok.
Bu belgeyi almak için ne yapmalıyım yurtdışından borçlanarak 60 yaş üzerinden sigortadan emekli oldum.

Avatar
HÜSEYİN DİRİL 3 yıl önce

Emekli kimlik belgesi almak istiyorum

Avatar
Fatih sabuncu 5 yıl önce

E-devlet şifresi mi unuttum ve emekli kimlik kartımı nasıl alabilirim

Avatar
Ergun KABAK 3 yıl önce

16.08.2019 tarihinde emekliye sevk edildim SGK tarafından emekli kimlik belgem hala gelmemiştir. Bilgilerinize arz ederim

Avatar
Ergun KABAK 3 yıl önce

16.08.2019 tarihinde emekliye sevk edildim SGK tarafından emekli kimlik belgem hala gelmemiştir. Bilgilerinize arz ederim

Avatar
Mehmet Bakar 3 yıl önce

Emekli belgemi almak için ne yapmalıyım.

Avatar
Mehmet Bakar 3 yıl önce

Emekli kimlik belgemi almak için ne yapmalıyım.

banner182

banner181