Emekliler emlak vergisi öder mi?
Birçok kişinin merak ettiği emekliler emlak vergisi öder mi sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Yalnızca mülk sahipleri tarafından ödemenin zorunlu olduğu emlak vergisi her yıl 2 taksit şeklinde ödeniyor.

Emekliler emlak vergisi öder mi sorusunun cevabı şu şekilde;
Emekli vatandaşlar gerekli muafiyet şartlarını yerine getirdikleri taktirde emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Emekli kişinin maaşının dışın herhangi bir başka geliri bulunmuyor ve brüt 200 metrekareyi aşmayan tek bir konuta sahip Sosyal Güvenlik Kurumları'nın birinden emekli ise muafiyetten yararlanabiliyor. Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları için tıklayınız.

Emeklilerin emlak vergisi ile ilgili en çok merak ettiği sorular ve cevapları şu şekilde;

2 evi olan emekli emlak vergisi öder mi?
2 eve sahip olan emekliler emlak vergisi ödemekle yükümlüdür. Çünkü emekli emlak vergisi muafiyet şartlarında açıkça beyan edilen tek konuta sahip olma şartından dolayı 2 veya daha fazla konuta sahip olan emeklile emlak vergisi öderleder.

Arsası olan emekli emlak vergisi öder mi?
Arsanın gelir sağlayıp sağlamadığı esasına göre değişkenlik gösteriyor. Eğer arsadan herhangi bir gelir elde ediliyorsa; yasa gereği 200 metrekareyi aşmayan tek evi olanlara verilmiş muafiyet hakkı bulunuyor. arsa sahibi olunması durumunda bu haktan yararlanılamıyor.

Çalışan emekliler emlak vergisi öder mi?
Evet. Emekli olup da çalışan mesken sahipleri emlak vergisi ödemek ile yükümlü oluyor. Aldığı emekli maaşın dışında herhangi bir gelirinin olmaması şartı dolayısıyla muafiyet hakkından yararlanılamıyor.

BAĞKUR emeklisi emlak vergisi öder mi?
Hayır. Sosyal Güvenlik Kurumları'nın birinden emekli olması şartı sağlandığından diğer şartlarda sağlanıyorsa emlak vergisi muafiyetinden yararlanılabilir.

Eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?
Hayır bu durum emlak vergisi muafiyetini etkilememektedir. Yani emekli olan kişi emlak vergisi muafiyet şartlarını yerine getiriyor ise eşinin çalışması muafiyetten yararlanmasına engel değildir.

Emekliler emlak vergisi öder mi sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181