Emlak barışı randevu alma!
Emlak barışı randevu alma ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Başvurularının 8 Haziran'da başladığı imar barışı ile yaklaşık 13 milyon imar sorunlu yapıya çözüm olacak.

Emlak barışı randevu alma detayları şu şekilde; İstanbul’da 39 ayrı noktada imar barışı başvuruları yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nden imar barışı randevusu online olarak rahatlıkla alınabiliyor. Bakanlığın resmi sitesi olan http://istibrandevu.csb.gov.tr/Login adresinden öncelikle T.C kimlik numaranız giriş yapmanız gerekiyor. Açılan sayfaya istenen bilgileri girdikten sonra size en yakın şubeyi ve uygun tarihi seçtiğiniz taktirde randevu alma işleminiz tamamlanıyor. 

İmar barışı için başvurular E-devlet üzerinden online olarak ya da bakanlık tarafından açıklanan lisanslı kurulular tarafından kabul edilecek. 8 Haziran Cuma günü başlayan başvurular e devlet üzerinden takip edilebilecek. Vatandaşlar ‘Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Formu’ aracılığıyla başvurularını yapacak. Başvuru formunda yapının sahibinin kimlik bilgileri ile yapının bilgilerinin yazılacağı bölümler bulunacak. Formda belirtilen yapı tipini seçerek arsa büyüklüğünü ve arsanın emlak vergisi rayiç değerini Maliye Bakanlığı’nın Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan öğrenerek beyan edecek.

Emlak barışı randevu alma  sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181