Emlak Katılım Bankası nedir?
Birçok kişinin merak ettiği Emlak Katılım Bankası nedir sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Emlak Katılım Bankası nedir sorusunun detayları şu şekilde;
3 Haziran 1926’da Atatürk’ün talimatı doğrultusunda 20 milyon TL sermaye ile kurulan "Emlak Eytam Bankası" olarak faaliyete geçen Türkiye Emlak Katılım Bankası ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. 2001 yılından bu yana kapalı olan Emlak Bankası 2019 içerisinde tekrar faaliyete geçirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Emlak Katılım Bankası 2019 kapsamında yeniden aktif hale getirileceği duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emlak Bankası ile ilgili yaptığı açıklamada "Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştiriyoruz." dedi. 

Halkın inşaat teşebbüslerini desteklemek, gerekli kredileri sağlamak ve yetim haklarını korumak adına Atatürk tarafından kurulan Emlak Katılım Bankası ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bankanı Murat Kurum ; Banka için hılı bir şekilde çalışmaların devam ettiğini ve BDDK'ye faaliyet izni için başvuru yapıldığını açıkladı. Ayrıca 2019 yılında faaliyet izni alarak hizmete başlanacağını ve Emlak Katılım Bankası’nın üst yönetiminden sonra birim müdürlerinin atamasının yapıldığı da duyuruldu. 

1953 yılında ödenmiş sermayesi 300 milyon TL’ye çıkarılan Emlak Bankası tarihçesi şu şekilde; Banka, Ankara Yenimahalle, Ankara-Telsizler, İstanbul-Levent, İstanbul-Koşuyolu İstanbul-Emekli Subay Evleri, İstanbul-Ataköy,İzmir-Denizbostanlısı, Edirne-Mimar Sinan, Eskişehir-Yunuskent, Urfa, Çankırı ve Diyarbakır konutları projelerini inşa etti. Ayrıca banka bu süre zarfında Ankara Türk Ocakları Merkez Binası, Merkez Bankası Binası, Ankara Devlet Opera ve Balesi, Milli Savunma Bakanlığı Konutları, TRT Sitesi, Devlet Mahalleleri, TBMM Lojmanlarını da hayata geçirdi.

Emlak Bankası son yıllarında ise İstanbul-Ataköy, Ataşehir, Bahçeşehir, Mimaroba, Sinanoba, Ankara-Bilkent, Elvankent, Konutkent, İzmir-Gaziemir, Mavişehir gibi projeleri gerçekleştiren banka, konut, dış ticaret ve denizcilik sektörlerine yoğunlaştı. Fakat 3 Temmuz 2001 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile, Emlak Bankası’nın bankacılık yapma yetkisi sona erdirildi ve tasfiye kapsamına alındı.

Müdür atamalarının yapılmaya başlandığı Emlak Katılım Bankası için iş başvuruları da devam diyor. Türkiye Emlak Katılım Bankası iş başvurusu için emlakbank.com.tr adresinden form doldurarak başvurular yapılabiliyor.

Emlak Katılım Bankası nedir​ sorusunun detaylarını sizler için derledik. Türkiye Emlak Katılım Bankası nedir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Emlak Bankası iletişim için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181