Emlak komisyonu ne kadar 2018!
Emlak komisyonu ne kadar 2018 sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. 5 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete ilanına göre emlak komisyonu oranlarında değişiklik yapıldı.

Emlak komisyonu ne kadar 2018 sorusunun cevabı şu şekilde; Daha önce taşınmaz satışı sırasında satıcı ve alıcı tarafından ayrı ayrı yüzde 3 komisyon ödenirken yeni yönetmelik ile birlikte bu oran yüzde 2'ye düşürüldü. Alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranı, alım satıma aracılık sözleşmesinde yer alan satış bedelinin KDV hariç yüzde 4'ünden fazla olmayacak.

Remi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında şu maddeler de yer alıyor.
- Alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranı, alım satıma aracılık sözleşmesinde yer alan satış bedelinin katma değer vergisi hariç yüzde dördünden fazla olamaz.
Kiralama işlemlerinde hizmet bedeli, kiralamaya aracılık sözleşmesinde yer alan kira bedelinin katma değer vergisi hariç bir aylık tutarından fazla olamaz.
- İşletme, taşınmaz alım satımının tapu siciline tesciliyle veya iş sahibi ile kiracı arasındaki kira sözleşmesinin kurulmasıyla hizmet bedeline hak kazanır. Alım satım ve kiralama dışındaki hizmetlerde hizmet bedeli hakkı ilgili sözleşmenin kurulmasıyla doğar.
- Hizmet bedeli, iş sahibi ile alıcı veya kiracı arasında aksi yazılı olarak kararlaştırılmadıkça eşit olarak paylaştırılır.
- Taşınmazın yetkilendirme sözleşmesinin süresi içinde, taşınmaz gösterme belgesini düzenleyen işletme bertaraf edilerek doğrudan iş sahibinden satın alınması veya kiralanması durumunda işletme hizmet bedeline hak kazanır.

Emlak komisyonu ne kadar 2018 sorusunun cevabını sizler için derledik. Kiralamada emlak komisyonu ne kadar sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181