Emlak nedir?
Vatandaşların merak ettiği emlak nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. 

Emlak nedir ? Emlak tanımı nedir sorusunun yanıtı şu şekilde; 
Emlak ne demek sorusuna yanıt verecek olursak; Ev, arsa, tarla, bahçe gibi taşınmaz olan malların ortak adına emlak denir. 

Yatırım araçlarından biri olan emlak, döviz kurlarından fazla etkilenmemesi sebebiyle yatırımcılar tarafından çok tercih ediliyor. Ayrıca emlakın kendi içinde çeşitleri de bulunmaktadır. İşte o detaylar...

Emlak çeşitleri
Taşınmaz mallar konut, ticari ve arsa olarak değerlendirilir. Ticari emlak kategorisinde kamu binaları, ofis, fabrika, atölye, mağaza, dükkan, depo, otel mote, pansiyon yer alırken konut kategorisinde ise daire, ev, villa, yazlık yer alıyor. 

Ayrıca alınan taşınmazlara yıllık olarak bir vergide ödeniyor. Bu ödenen vergiye emlak vergisi denir.  Emlak vergisinde 2 çeşit bulunur bunlardan biri arsa diğeri ise bina vergisidir. Emlak vergisi emlak beyannamesi doldurulduktan sonra, bağlı bulunan belediyelerin emlak birimlerine iki taksit şeklinde ödenebilir.

Emlak vergisi sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar için emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır sorusunun da yanıtını araştırdık. Emlak vergisi sorgulaması yapacak olan kişiler taşınmazın bağlı olduğu belediyenin web sitesini ziyaret edebilir yada intvrg.gib.gov.tr/ adresini ziyaret ederekde öğrenebilir. 

Emlak nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181