Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek!
2015 yılına dair emlak vergisinin ilk taksiti mart-nisan-mayıs aylarında ödenmişti. 2015 yılı emlak vergisi 2. Taksit ödemesinin başlangıç tarihi 1 Kasım 2015.Verginin ikinci taksiti en geç 30 Kasım'da ödenmek zorunda. İlk taksidi aksatanlar da bir hafta içinde faiziyle birlikte verginin tamamını ödeyebiliyor.

Emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay gecikme cezası ödüyor. Bu oran şu anda her ay yüzde 1.40 olarak uygulanıyor. Arsa, arazi, mesken ve işyerine ait vergiler asgari rayiç değerleri üzerinden hesaplanıyor. Ödemeler belediyelerin gişelerinde yapılabildiği gibi internetten de (e-belediye sistemi üzerinden) kredi kartıyla yapılabilir. Ayrıca isteyenler PTT aracılığı ile vergi borcunu ödeyebiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181