Emlak vergisi ödemesi nereye yapılır?
Taşınmaz sahipleri tarafından her yıl 2 taksit şeklinde devlete ödenen vergiye emlak vergisi denir. 31 Mayıs 2017 tarihinde ilk taksit ödemelerinin son bulduğu emlak vergisi 2. taksit ödemeleri hali hazırda devam ediyor. Her yıl düzenli olarak tahsil edilen emlak vergisi ödenmediği veya geciktiği taktirde belirtilen vergi tutarının üzerine ek gecikme cezası da ekleniyor. Peki gecikme olmaksızın emlak vergisi ödemeleri nereye yapılıyor, kimler emlak vergisinden muaf tutuluyor? İşte cevapları;

Emlak vergisi ödemesi nereye yapılır?
Emlak vergisi ödemeleri belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Fakat emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün bulunduğu belediyeye gitmeden de yapılabilir. Eğer ilgili belediyenin E-belediye sistemine kaydı varsa buradan da ödenebildiği gibi PTT'den havale ile ya da belediyenin emlak vergisi mükellef numarasını kullanarak da gerçekleştirilebilir.

Emlak vergisinden kimler muaf tutuluyor?
Kiracıları ilgilendirmeyen emlak vergisini sadece mülk sahipleri ödüyorlar. Eğer mülk sahibinin herhangi bir geliri bulunmuyor ise emlak vergisi ödemesinden muaf tutulur. Ayrıca, engelliler, gaziler, emekliler ve 200 metrekareyi geçmeyen tek bir gayrimenkule sahip olanlar emlak vergisinden muaf sayılır. 

Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri için son gün ne zaman? tıklayınız

Emlak Vergisi için nasıl başvurulur? Tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181