Emlakçı komisyon ücreti 2018!
Emlakçı komisyon ücreti 2018 detaylarını sizler için araştırdık. 5 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete ilanına göre emlak komisyonu oranlarında yeni bir değişiklik yapıldı.

Emlakçı komisyon ücreti 2018 detayları şu şekilde; Daha öncesinde taşınmazın satışı sırasında satıcı ve alıcı tarafından ayrı ayrı yüzde 3 komisyon ödenirken yeni yönetmelik ile birlikte bu oran yüzde 2'ye indirildi. Alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranı, alım satıma aracılık sözleşmesinde yer alan satış bedelinin KDV hariç yüzde 4'ünü geçmeyecek. Kiralama işlemlerinde ise hizmet bedeli, kiralamaya aracılık sözleşmesinde yer alan kira bedelinin katma değer vergisi hariç bir aylık tutarından fazla olmayacak.

Ayrıca yeni düzenleme ile birlikte emlak ofilerine de bazı şartlar getirildi. Bu şartlar arasında ofislerin Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine göre belirlenen bağımsız bölüm niteliğinde ve net alanının en az otuz metrekare olması gerekiyor. Ofis içinde idari büro ve kabul yeri ile dosyalama işleminin fiziksel olarak yapılması durumunda arşiv bölümü bulunması şartıda getirildi.

Emlakçı komisyon ücreti 2018 ne kadar sorusunun cevabını sizler için derledik. Kiralamada emlak komisyonu ne kadar sorusunun cevabı için tıklayınız.

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181