Enerji Kimlik Belgesi alım-satım ve kiralama uygulaması 2020'ye ertelendi!
Konutlar için 2 Mayıs'tan itibaren başlaması öngörülen Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alım-satım ve kiralama uygulaması 2020 tarihine ertelendi.  Buna göre binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya vermeyle ilgili iş ve işlemlerde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmiş olması şartı aranmayacak.

Enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla yürürlüğe giren 26510 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 27075 Sayılı Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında mevcut tüm binalar, 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almak zorundaydı. Yine bunlara ilişkin Enerji Performansı Yönetmeliğinde 27539 Sayılı düzenlemede "Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya vermeyle ilgili iş ve işlemlerde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmiş olması şarttır.” gereğince alım, satım ve işlemlerde Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyordu.

Enerji kimlik belgesi düzenlemeyenlere idari para cezası yok
Konut sahiplerinin gündemini oldukça meşgul eden kanun ve yönetmeliklere getirilen son düzenlemeyle 30051 Sayılı Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında tüm yaptırımlar ve Enerji Kimlik Belgesi alınması şartı 01.01.2020 tarihine kadar ertelendi.  Öte yandan yetkililer Enerji Kimlik Belgesi düzenlemeyenlere herhangi bir idari para cezası yapılmayacağını bildirdi.
 
Pendik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181