Enerji kimlik belgesi almak için gerekli evraklar!
Birçok yapı sahibi tarafından merak edilen enerji kimlik belgesi almak için gerekli evraklar detaylarını sizler için araştırdık.

Her binanın asgari enerji ihtiyacı ve tüketiminin sınıflandırılmasına ilişkin belgeye enerji kimlik belgesi denir. 2020 yılına kadar alınması gereken enerji kimlik belgesi, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında binaların ısıtma, soğutma, sıcak su, havalandırma, aydınlatma, yenilenebilir enerji kullanımı gibi enerji tüketimleri ile karbondioksit salınımları ve yalıtım gibi binanın kabuk bilgilerini içerir. 

Enerji kimlik belgesi almak için gerekli evraklar detayları şu şekilde;
Enerji kimlik belgesinin alınabilmesi için öncelikle soğutma, ısıtma ve havalandırma projelerinin yer aldığı mekanik tesisat projesi gerekmektedir. Enerji kimlik belgesinin alınabilmesi için mekanik tesisat projesi eksiksiz hazırlanmalıdır. Diğer ekb almak için gerekli belgeler şöyle;
- Statik Proje
- Mekanik Proje
- Elektrik Aydınlatma Projesi
- Isı yalıtım Projesi(onun yerine Mantolama Sözleşmesi)

Bu belgeler taşınmazın bağlı olduğu belediyenin imar arşivinden veya ilçe tapu müdürlüğünden alınabilir.

Enerji kimlik belgesi almak için gerekli evraklar detaylarını sizler için derledik. Eski binalarda enerji kimlik belgesi için gerekli evraklar ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Enerji kimlik belgesi nereden alınır ? Tıklayınız.
Enerji kimlik belgesi için mantolama şart mı? Tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181