Enerji kimlik belgesi geçerlilik süresi!
Her tür alım-satım ve kiralama işleminde karşı tarafa verilmesi zorunlu olan enerji kimlik belgesi geçerlilik süresi detaylarını sizler için araştırdık. 

2011 yılı öncesi yapıların almalarının zorunlu hale getirildiği enerji kimlik belgesini 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla mevcut ve yeni tüm binaların almış olması gerekiyor. 

Enerji kimlik belgesi kaç yıl geçerli ?
Enerji kimlik belgesi geçerlilik süresi detayları şu şekilde; Enerji kimlik belgesi 10 yıl geçerlidir. Fakat binada yıllık birincil enerji ihtiyacının değişmesine yönelik herhangi bir uygulama yapıldı ise belgenin 1 yıl içinde yenilenmesi gerekmektedir.

Her binanın asgari enerji ihtiyacı ve tüketiminin sınıflandırılmasına ilişkin belgeye enerji kimlik belgesi denir. 1 Ocak 2020 tarihinden sonra enerji kimlik belgesi olmayan bina ve dairelerin alım-satım ve kiralama işlemleri yapılamayacak. Süre dolup her bina için bu belge alındığında ise tıpkı otomobil ve beyaz eşyada olduğu gibi binaların enerji sınıfları da tüketici için bir değerlendirme kriteri haline gelecek. 

Enerji kimlik belgesi geçerlilik süresi detaylarını sizler için derledik. Enerji kimlik belgesi ne zamana kadar geçerli ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Enerji kimlik belgesi nereden alınır ? Tıklayınız.
Enerji kimlik belgesi için mantolama şart mı? Tıklayınız.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181