Enerji kimlik belgesi için nereye başvurulur?
1 Ocak 2020 tarihine kadar alınması gereken enerji kimlik belgesi için nereye başvurulur sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Mevcut ve yeni yapılan yapılar için alınması zorunlu hale getiriken enerji kimlik belgesi nereden alınır ve evlere enerji kimlik belgesi nereden alınır sorularının cevabı merak ediliyor. Bu kapsamda bizde sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık.

Enerji kimlik belgesi için nereye başvurulur sorusunun cevabı şu şekilde; 
Enerji kimlik belgesi, enerji kimlik belgesi vermeye yetkili kuruluşlar tarafından verilir. Yönetmelikte yapılan değişiklik ile daha önce sadece yeni binalar için EKB düzenleyebilen Serbest Müşavir Mühendisler'in yetkisi mevcut tüm binaları kapsayacak şekilde genişletildi. Bu kapsamda Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı ilgili meslek odası tarafından adına düzenlenmiş serbest müşavirlik ve mühendislik hizmetleri belgesine sahip üyeler yönetmelikte belirtilen koşulları yerine getirerek enerji kimlik belgesi düzenleyerek verebilecek.

Bu kapsamda enerji kimlik belgesi başvuru için yetkilendirlen kurum ve kuruluşlara başvuru yapılır. Her binanın asgari enerji ihtiyacı ve tüketiminin sınıflandırılmasına ilişkin belgeye enerji kimlik belgesi denir. Enerji kimlik belgesi, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında binaların ısıtma, soğutma, sıcak su, havalandırma, aydınlatma, yenilenebilir enerji kullanımı gibi enerji tüketimleri ile karbondioksit salınımları ve yalıtım gibi binanın kabuk bilgilerini içerir. 

Enerji kimlik belgesi nedir nereden alınır sorusunun cevabını sizler için derledik. Enerji kimlik belgesi nereden alınıyor ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Enerji kimlik belgesi ne zamana kadar uzatıldı sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181