Enerji Kimlik Belgesi için son tarih Mayıs 2017!
5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve bu kanuna bağlı Binalarda Enerji Performansı yönetmeliğinde tanımlanmış ve 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren alınması zorunlu hale getirilmiş olan Enerji Kimlik Belgesi için son tarih Mayıs 2017 olarak belirlendi.

50 metrekare inşaat alanına sahip olan yeni binalarda zorunlu olarak alınan, 1 Ocak 2011'den önce inşa edilen binalarda ise 2017 yılına kadar alınması gereken Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan binaların alım ve satımının yapılamayacağı açıklandı. 50 metrekare ve 2 yaşını aşmış olan binaların almak zorunda olduğu EKB artık tapu müdürlüğünde DASK belgesi ile birlikte istenecek.

Enerji Kimlik Belgesi binaların enerji tüketimini ve sera gazı salınımını teslim ederek A ile G harfleri arasında sınıflandırıyor. EKB'de A harfi verimli binayı temsil ederken G harfi de verimsiz binayı temsil ediyor. Bina eğer gereken yapı ve yalıtım standartlarını tam anlamıyla sağlıyorsa C sınıfı enerji belgesi alırken mevcut binalarda enerji sınıfı sınırlaması bulunmuyor. 

Hilla MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181