Eski binalara iskan alınır mı?
Eski binalara iskan alınır mı sorusunun cevabını sizler için araştırdık. İskan yani yapı kullanım izni tamamlanan yapıların tüm bağımsız bölümleri için ve bu bağımsız bölümlerin amacına uygun olup olmadığını göstermek için verilir.

Oturma ruhsatı olarak da bilinen iskanı olmayan daire veyahut diğer bağımsız bölümlerin kullanımına ve oturumuna izin izin verilmemektedir. İskanın alınabilmesi için yapı ruhsatı alındıktan sonra en geç 2 sene içerisinde başlamış ve 5 sene içerisinde tamamlanmış olması gerekmektedir. İskan belgesi alma şartları yerine getirildikten sonra gerekli evraklarla taşınmazın bağlı olduğu belediyeye başvurulur. Konut iskanı nasıl alınır sorusunun cevabı için tıklayınız.

Eski binalara iskan alınır mı sorusunun cevabı şu şekilde; Eski binaya iskan almak mümkündür. Eski bir yapıya iskan almak için gerekli şartların yerine getirilmiş olması ve istenen evraklarla iligi belediyeye başvuru yapılması gerekmektedir.

Eski binaya iskan almak için gerekli belgeler şu şekilde;
Yapı kullanma dilekçesi
Vergi Dairesi ile ilişik kesme belgesi
Bağlı bulunulan su dairesinden dış kanal belgesi
Yapı Denetim Kuruluşu tarafından onaylanmış rapor
Cepheyi tam olarak gösteren 13x18 cm fotoğraf
Çevre ve Emlak vergisi borcu olmadığını gösteren belge
Proje müelliflerinin raporu 
Tapu kayıtlarının onaylı belgeleri

Eski binalara iskan alınır mı sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman 3 yıl önce

6 katlı 12 daire oluşan bina iskan yok
En önemli sorun hangisidir

banner182

banner181