Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel kimdir?
Etimesgut Belediye Başkanı 2019 seçimleri ile Enver Demirel oldu. İşte Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel kimdir sorusunun cevabı.

1961 yılında Ankara’da doğdu. 1968 yılından itibaren Etimesgut’ta ikamet etmektedir. Eğitimini tamamladıktan sonra bir süre Serbest Muhasebecilik yapmış ve özel sektör faaliyetinde bulunmuştur. Siyasi hayatına Milliyetçi Hareket Partisi’nde başlamış, 1995-1999 yılları arasında Etimesgut İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde, partisinin ve Etimesgutlular’ın teveccühü ile 1. Dönem Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir. 5 yıllık görev süresi içerisinde, başarılı hizmetlere imza atmıştır.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimi’nde tekrar aday olmuş ve partisini başarı ile temsil etmiştir. Oylarını artırmasına rağmen, seçilememiştir. Belediye Başkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra, 2004 yılından itibaren MHP Genel Merkezi ve Ankara İl Başkanlığı bünyesinde, mahalli idarelerle ilgili çeşitli çalışmalarda bulunmuş, 2006 Temmuz ayında yapılan ilçe kongresinde yeniden ilçe başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Enver Demirel, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde, Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleri ve vatandaşların teveccühleri ile belediye başkanlığına üçüncü kez aday olmuş ve 5 yıl önce kaybettiği seçimi yeniden kazanmıştır. İkinci başkanlık döneminde, yine başarılı ve örnek belediyecilik hizmetlerine imza atmıştır. Bu dönemde hızla büyüyen ve gelişen Etimesgut’un nüfusu 500 bine ulaşmış, Türkiye’nin en modern ilçeleri arasında ön sıralara yükselmiştir. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde, belediye başkanlığına 4. kez aday olmuş, üst üste 2. kez seçilerek, 3. hizmet dönemine başlamıştır. Başkan Demirel, 3. başkanlık döneminde, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesi Etimesgut'ta, bir çok örnek yatırımı ve belediye hizmetini hayata geçirmiştir.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminde, Cumhur İttifakı adayı olarak MHP'den tekrar aday gösterilmiş, yüzde 50'ye yakın oy alarak, nüfusu 600 bine yaklaşan Etimesgut'ta 4. kez belediye başkanlığına seçilmiştir. Demirel, tecrübesi ve birikimleriyle kazandığı “örnek belediye başkanı” kimliği ile, örnek belediyecilik projelerine yenilerini eklemek ve Cumhuriyet’in 100. Yılında 1 milyon nüfusa ulaşacağı tahmin edilen Etimesgut’u geleceğe hazırlamak için çalışmaktadır. Başkan Demirel, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181