Ev eşten habersiz satılabilir mi?
Günümüzde evli ya da evlenecek olan çiftlerin almak için öncelik verdikleri ve çaba gösterdikleri ilk şey ev oluyor. Gerek yatırım gerekse oturma amaçlı olsun evli çiftler elindeki paralarını gayrimenkule yatırıyor. Fakat öyle bir gün geliyor ki eşlerin aklına şu soru takılıyor, evimizi eşim benden habersiz satabilir mi? İşte bu soruyu sizler için araştırdık.

Eşlerin hakları bir çok kanun ve yönetmelik ile koruma altına alındı. Kadına ve erkeğe eşitliğin sağlandığı haklar ile birlikte eşler birbirine veya üçüncü bir kişiye hukuki bir işlem başlatma hakkı kazandı. Peki ya bu kanun ve yönetmeliklerin eşlerin birbirinden habersiz evleri satmasına veya ipotek ettirmesine engel olabiliyor mu?

Aile konutu eşten habersiz satılabilir mi?
Aile konutu adından da anlaşıldığı gibi çiftlerin evlilikleri devam ettiği süre boyunca birlikte yaşadıkları yerdir. Eskiden eşler nakitte sıkıştıklarında veya bunun gibi sebeplerden dolayı eşlerinden habersiz konutlarını satabilirlerdi. Fakat Aile Konutu Şerhi yasası ile birlikte artık eşten habersiz aile konutunun satışına veya kira sözleşmesinin feshine izin verilmiyor. Eşlerin mal paylaşımı esnasında eşit tutulması için çıkarılan kanun ile birlikte eşler birbirlerinin konut üzerindeki haklarınızı sınırlayamaz. Peki ya Aile Konutu Şerhi olmayan konutların satışı gerçekleştirilir mi?

Aile Konutu Şerhi olmayan konutun habersiz satışı yapılabilir mi?
Aile konutu şerhi olmayan konutların da satışı gerçekleştirilemez. Eğer aile konutunun satışı gerçekleşmiş dahi olsa haberi olmayan eşin tapu iptal davası açması ile konutun tapusu geri alınır.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181