Ev kredisi nasıl alınır?
Son günler ardı ardına gelen konut kredisi faiz indirimleri ile birlikte konut alacak olan vatandaşlar ev kredisi nasıl alınır sorusunu araştırıyor. Bizde sizler için konut kredisi nasıl çekilir sorusunun yanıtını araştırıp derledik. İşte ev kredisi nasıl alınır sorusunun yanıtı...

Öncelikle konut kredisi kullanmak isteyen kişiler belirledikleri konutun tapusu ile kredi çekecekleri bankaya başvurmaları gerekmektedir. Bankaya başvuru sırasında başvuru formu doldurulur ve banka tarafından kredi çekecek kişinin kredi sicili ve kredi notu değerlendirilir. Bu aşamalarda kişi yeterli bulunursa banka eksper için bir ücret talep eder. Ücret ödendikten sonra konut kredisi eksper raporu çıkarılır.  Banka eksper raporu sonucunda çıkan konutun değerinin en fazla yüzde 80'ine kredi verebilir. Geriye kalan yüzde 20'lik kısım ise nakit olarak kişiden tahsil edilir.

Genellikle konut kredisi onaylanma işlemi 3-4 iş günü içinde gerçekleşirken daha sonrasında ekspertiz işlemi ise 1-2 iş günü içinde tamamlanabilir. Başvuru ve ekspertiz işlemi tamamlandıktan sonra tapu süreci başlar. Öncelikle tapu dairesinden randevu alınır ve bankanın avukatı ile kredi kullanacak kişi ile konutun satışını yapacak kişi tapu dairesine giderek satış işlemini gerçekleştirir. Banka avukatı bu arada konutun tapu kütüğüne banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur.

Genel olarak bankalar konut kredisi kullanacak olan kişiler bazı şartlar ararlar. Aranan şartların arasında en önemlisi kredi çekilerek satın almak istenen konutun tapusudur. Konutun iskanının bulunması, kredi çekecek olan kişinin kredi notunun yüksek olması, kredi silinin temiz olması ortak aranılan şartlardan birkaçıdır. 

Ev kredisi nasıl alınır sorusunun yanıtını sizler için derledik. ​Konut kredisi faiz oranları ve banka konut kredileri takip etmek için tıklayınız.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181