Ev oturma izni nasıl alınır?
Ev oturma izni nasıl alınır sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Ev oturma izni olarak bilinen iskan tamamlanan yapıların tüm bağımsız bölümleri için ve bu bağımsız bölümlerin amacına uygun olup olmadığını göstermek için verilen rapora denilmektedir.

Oturma izni olmaya ev için 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 30.maddesi gereğince kullanımına ve oturumuna izin verilmiyor. Bu kapsamda bir evi kullanabilmek ya da oturabilmek için oturma izin belgesi alınması gerekiyor. Bizde sizler için ev oturma izni nasıl alınır ​sorusunun cevabını derledik.

Bina oturma izni nasıl alınır?
Konut oturma izni nasıl alınır sorusunun cevabı şu şekilde; Ev oturma izninin alınabilmesi için mülk sahipleri ya da vekalet verdikleri kişilerin belediye veya valiliğe başvurmaları gerekiyor. İskan yani konut oturma izni aplikasyonu, su basmanı, temeli, ısı yalıtımı ve kaba inşaatı yapılmış ve tamamlanmış yapılara veriliyor.

Konutun bu şartlara uygun olduğu tespit edildikten sonra Yapı Denetim kuruluşunun uygunluk raporları alınıyor ve Yapı Kullanma İzni düzenleniyor. Fakat ev bu ölçütlere uygun değilse 30 gün süre verilir ve bu süre içerisinde eksiklikler tamamlanması isteniyor.

Başvurusu sırasında ev oturma izni için gerekli belgeler ise şunlardır; iskan izni dilekçesi, tapu kaydı bilgileri, Vergi Dairesi'nden ilişki kesme belgesi, dış kanal belgesi, Telekom olur yazısı, proje müellifleri raporu, yapı denetim kuruluşunun raporu, cephe fotoğrafları (13-18 cm), emlak ve çevre temizlik vergisi yoktur yazısı, SSK'dan alınan borcu yoktur belgesi, sığınak raporu, yangın tesisat raporu.

Ev oturma izni nasıl alınır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sizler için araştırdık.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181