Ev sahibi kiraya yüzde kaç zam yapabilir 2019!
Yılın son günlerinde kiracı ve ev sahipleri tarafından en çok merak edilen ev sahibi kiraya yüzde kaç zam yapabilir 2019 sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Ev sahibi kiraya yüzde kaç zam yapabilir 2019 ?
Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir 2019 sorusunun cevabı şu şekilde; 2019 ev kira zam oranı ile ilgili önemli değişiklikler yapıldı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE)'nin 12 aylık ortalamalarına bakılarak bulunan kira artış oranları, YEP'te yer alan madde ile artık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) sonuçlarına bakılarak hesaplanacak.

2019-2021 yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programı kapsamında açıklanan karar ile 2019 kira artış oranı üretici fiyatları (ÜFE) üzerinden değil tüketici fiyatları (TÜFE) üzerinden hesaplanacak. Meclise sunulan bu yasa teklifi onaylandığı taktirde kira zammı 2019 yılında TÜİK tarafından açıklanacak olan TÜFE oranlarına göre belirlenecek.

Ev sahibi kiraya yüzde kaç zam yapabilir 2019 sorusunun detaylarını sizler için derledik. Kiraya en fazla yüzde kaç zam yapabilir 2019 sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aynur Gürün 5 yıl önce

750 lira olan kira artış olursa kaç lira olur.

banner182

banner181