Ev sigortası teminatları!
Ev sigortası teminatları detaylarını sizler için araştırdık. Evinizi güvence altına almak için ve çeşitli doğal afetler sonucunda zararınızın en aza indirgenmesi için konut sigortası yaptırmak çok önemlidir. Sahibi olduğunuz evi doğal afet, hırsızlık gibi herhangi bir durumdan korumak için yapılan sigorta türüne konut sigortası denir. Evinize gelebilecek herhangi bir durumdan sonra mağduriyet yaşanmaması için konut sigortası yaptırdığınız taktirde oluşabilecek risklere karşı evinizi teminat altına alır.

Ev sigortası teminatları detayları şu şekilde; Konut sigortası teminatları şirketlerinde farklılık gösterebilir. Konut sigortası evinizi ve isteğinize göre evinizin içindeki eşyalarınızı teminat altına alır. Evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı amaçlayan konut sigortasını bina teminatı ila yaptırdığınız taktirde eviniz eşyalarınız ve içerisindeki her tür sabit tesisatta güvence altına alınmış olur. Konut sigortasını kiracılar da yaptırabilmektedir. Fakat kiracılar yalnızca eşya teminatı alarak eşyalarını güvence altına aldırabilmektedir. Konut sigortası teminatları arasında yer alan ana teminat olan yangın teminatı her sigorta şirketi poliçelerinde ortak olarak bulunur.

Kişiye özel olarak da hazırlanabilen konut sigortası ile deprem, yangın, hırsızlık, su baskını gibi durumlara karşı evinizi koruma altına alırken dilerseniz evinizde bulunan eşyaları da sigorta kapsamına alabilirsiniz. Konut sigortası kaza, su baskını, deprem, yangın, hırsızlık, terör, elektrik hasarı, patlama gibi aklınıza bile gelmeyen bir çok durumu kapsar. Bazı sigorta şirketlerinin ücretsiz çilingir ve camcı hizmetlerinin bulunduğu konut sigortasını mülk sahibi ya da kiracı yaptırabilir. Konut sigortası ek teminatlar ile genişletilerek daha fazla risk güvence altına alınmış olur.

İşte konut sigortası ek teminatları listesi;
Sel/su baskını teminatı
Cam kırılması teminatı
Ferdi kaza teminatı
Hırsızlık teminatı
Yardım hizmetleri teminatı (Su tesisatı, elektrik, çilingir, cam ve benzeri tamir işleri)
Enflasyondan korunma teminatı (Enflasyona karşı olarak bina ve eşyaların güncel değerinin korunması) 
Deprem ve yanardağ püskürmesi teminatı
Dahili su tesisatı hasarlarına karşı koruma teminatı
Yer kayması teminatı
Araç çarpması teminatı
Fırtına teminatı
Duman teminatı
Kar ağırlığı teminatı
Yangın mali mesuliyet ve kira kaybı teminatı
Enkaz kaldırma teminatı
Konutun kullanılamaz hale gelmesi durumunda ikametgah değişikliği masrafları teminatı

Ev sigortası teminatları ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181