Ferdi iskan nedir?
Vatandaşlar tarafından merak edilen ferdi iskan nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. İşte ferdi iskan ne demek sorusunun yanıtı ;

Ferdi iskan nedir ?
Öncelikle iskan kelimesi yapı kullanım izni anlamına geliyor. Ferdi iskan ise taşınmazlarda bağımsız bölümlerin kullanılması için izin belgesine verilen addır. Binanın tamamı yada bir kısmı tamamlanmışsa bağımsız bölümlerin kullanılabilmesi için ferdi iskan belgesi alınmalıdır. Binanın sahibi yada bağımsız bölümün sahibinin başvurusu ile alınan ferdi iskan belgesi gerekli olan yapı kullanma izin belgesinden sonra alınır.

Peki ferdi iskan nasıl alınır ? İşte yanıtı ...
Binada yaşayacak olan vatandaşların öncelikle elektrik su ve telefon aboneliklerinin yaptırması gerekir ve bunları yaptırabilmek için öncelikle ferdi iskan belgesi alınmalı. İlgili belediyelere başvurulduktan sonra çıkan ücreti bağımsız bölüm sahibi öder. Ferdi iskan belgesi ücreti metrekareye göre hesaplanır.

Bağımsız bölüm sahiplerinin ferdi iskan belgesi için başvururken gerekli belgeleri şu şekilde;

-Taşınmazda bağımsız bölümün en son alınan tapu veya tapu kayıt kopyası,
-Bağımsız bölümün borcunun olmadığına dair belge (Bu belge Belediye Gelirler Müdürlüğü’nden alınır),
-Talebi gösteren dilekçe,
-Bağımsız bölüme ait ilişik kesme belgesi (İlgili vergi dairesinden alınır).  

Ferdi iskan nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181