Filiz Ulusoy kimdir?
 Filiz Ulusoy, Ankara doğumludur. Anne tarafından Alibeyli, baba tarafından Akkuzulu köyündendir.

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünde Sosyoloji ve Sosyal Psikoloji lisansını tamamlayan Filiz Ulusoy, Sosyolog ve Sosyal  Psikolog unvanıyla mezun olmuştur.

“Türkiye’de Baskı ve Çıkar Grupları:Sendikalar” isimli sosyolojik araştırmasını yapan Filiz Ulusoy, siyaset sosyolojisi alanındaki ilk çalışmasını yapmıştır.
 
Filiz Ulusoy, “Türkiye’de Toplumsal Değişme: Çağdaşlaşma” konulu lisans bitirme tezi siyaset sosyolojisi alanındaki ikinci çalışmasıdır. İçeriğinde Laiklik ve Sekülarizm kavramları çağdaşlaşma ekseninde ele alınarak Osmanlı’dan günümüze Türk toplumsal yapısındaki değişimler ele alınmıştır.

Amerikalı siyaset bilimci Samuel Huntington’ın “Medeniyetler Çatışması” tezi üzerine sosyolojik bir inceleme yapmıştır.

Diğer bir sosyolojik inceleme çalışması ABD’deki “neo-con” akımının temsilcisi Francis Fukuyama’nın “Tarihin Sonu” tezi üzerinedir
 
Filiz Ulusoy, “Köy Enstitüleri’nin Türk Toplumsal Yapısı Üzerindeki Etkileri” konulu çalışması Kültür Sosyolojisi alanındaki çalışmalarından biridir.
 
“1980 Sonrası Dönemde Türkiye’de Siyasal Alanda Demokratikleşme Sürecinde Sendikaların Rolü ve Fonksiyonları” isimli yüksek lisans bitirme tezi siyaset sosyolojisi alanındaki en kapsamlı çalışmasıdır. Toplumsal değişme, demokrasi ve demokratikleşmeye ilişkin tespitlerin yapıldığı tez ile Sosyoloji Bilim Uzmanı olarak ilk akademik kariyerini elde etmiştir.
 
Merve Bayar / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181