Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir?
Birçok kişinin merak ettiği gayrimenkul yatırım fonu nedir sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Gayrimenkul yatırım fonu nedir sorusunun detayları şu şekilde;
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (Kanun) 54’üncü maddesi kapsamında III-52.3 sayılı Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (Tebliğ) ile düzenlenen gayrimenkul yatırım fonları ile fona katılma payı kartılığında yapılan yatırımda pay sahibi olunuyor.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafında gayrimenkul yatırım fonu ne demek sorusunu cevabı şu şekilde açıklanıyor. "Gayrimenkul Yatırım Fonu, nitelikli yatırımcılardan katılma payları karşılığında toplanan paralarla, pay sahipleri hesabına inançlı mülkiyet esaslarına göre Sermaye Piyasası Kurulu (Kurul) tarafından belirlenmiş varlık ve işlemlerden oluşan portföyü işletmek amacıyla portföy yönetim şirketleri ve gayrimenkul portföy yönetim şirketleri tarafından süreli veya süresiz olarak kurulan ve tüzel kişiliği bulunmayan malvarlığıdır."

Gayrimenkul piyasasına yatırım yapmak koşuluyla ortaklarına getiri sağlayan fon olan gayrimenkul yatırım fonu ilk kez 1938'de sviçre ve 1959’da Almanya’da düzenlenmeye başladı. Halihazır'da Tükiye'de dahil Gayrimenkul Yatırım Fonları Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İrlanda, Lüksemburg, Portekiz, Slovakya, İspanya ve İngiltere'de yürütülüyor.

Gayrimenkul yatırım fonu nedir sorusunun detaylarını sizler için derledik. Gayrimenkul yatırım fonu avantajları ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181