Hisse tevhidi nedir?
Hisse tevhidi nedir sorusuna kısaca yanıt vermek gerekirse; mevcut iki hissenin birleştirilmesi için yapılan tapu tescil işlemi diyebiliriz.
 
Hisse tevhidi nedir ?
Hisse tevhidi, hisseli bir taşınmaza sahip kişinin aynı taşınmaz üzerinden yeni bir hisse alması sonucunda iki hissesini birleştirerek tapu kütüğünde tescil ettirmesine denir. Tapu işlemleri arasında yer alan hisse tevhidi işlemi tapu sicil müdürlükleri tarafından yapılır.
 
Tapuda hisse tevhidi işlemini örnekle açıklamak gerekirse; Bir arsa üzerinde yüzde 20 paya sahip olan biri aynı arsadan başkasına ait yüzde 10'luk hisseyi satın alsın. Eski hissesi ve yeni hissesini birleştirerek yüzde 30'luk hisseyi tapu kütüğüne tescil ettirmelidir. Bu işlemede hisse tevhidi adı verilmektedir.
 
Ekstra bir başvuru yapmadan gerçekleştirilebilen hisse tevhidi işlemi tapu işlemleri sırasında yapılır. Peki hisse tevhidi nasıl yapılır ? Cevabı için tıklayınız.
 
Hisse tevhidi nedir sorusunun detaylarını sizler için derledik. Hisse tevhidi ne demek ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181