İfraz nedir?
Birçok kişinin merak ettiği ifraz nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırıp derledik. İşte ifraz ne demek ve ifraz işlemi nasıl yapılı sorusunun cevabı ;

İfraz nedir ?
ifraz tek bir parsele sahip olan bir gayrimenkulün imara uygun bir şekilde hazırlanması ve harita üzerinde birden fazla parsele ayrılarak tapuya tescil edilme işlemine denilmektedir. Belediyelerin yetkili olduğu belediye ve mücavir alan sınırında yer alan taşınmazların ifraz kararı belediye encümeninin onayı ile alınabilir.

Ayrıca ifraz işleminin 2 türü vardır. İfraz işlemleri parselasyon nitelikli ve parselasyon nitelikli olmayan ifraz işlemleri olarak 2'ye ayrılır. Parselasyon nitelikli olmayan ifraz işlemlerinde kamuya terk edilecek olan alanlar yoktur. Yani bir parselin birden çok parsele ayrılması gerçekleşir. Parselasyon nitelikli ifraz işleminde ise bir parsel okul, ibadethane, yol, yeşil alan, park, meydan vb. sebepler için kamuya verilir. 

İfraz nedir sorusunun detayını sizler için derledik. 

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.comtr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181