İkinci el ev alırken nelere dikkat edilmeli?
Yeni bir konut arayışında olan birçok kişinin merak ettiği ikinci el ev alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Gerek yatırım amacıyla gerekse oturma amacıyla olsun birçok kişi ikinci el evleri tercih ediyor. Fakat böyle durumlarda dikkat edilmesi gereken konular bulunuyor. Bizde sizler için ikinci el ev alırken dikkat edilmesi gerekenler detaylarını derledik. 

İşte ikinci el ev alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabı;

1) İkinci el bir konut alırken öncelikle alınacak olan evin ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığına dikkat edilmesi gerekir. Alınan evin durumu ve ne derecede yıpranmış olduğuna bakılarak yapılacak olan tadilat göz önünde bulundurularak bir seçim yapılmalıdır.

2) Alınacak konutun bulunduğu lokasyonun sizin iş yada okul gibi gitmeniz gereken yerlere olan uzaklığı göz ardı edilmemelidir. Bu sebepten dolayı ev alırken konumuna da dikkat edilmelidir.

3) Eğer beğendiğiniz yer merkezi bir konumda değilse bu durumda evin ulaşım araçlarına yakın olmasına dikkat edilmelidir.

4) Konut kredi ile alınacak ise evin krediye uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Ayrıca evin üzerinde daha önceden ipotek olup olmadığı, kat irtifak tapusunun alınıp alınmadığı, alınacak evin hisseli olup olmadığı da dikkat edilmesi gereken önemli konular arsında yer alıyor.

5) Alınacak olan evi gidip görmek çok önemlidir. Eve gidilerek her odası incelenmeli ve üst kattan su sızıntısı yapıp yapmadığı, odalarda rutubet olup olmadığı, evin ne kadar zarar görmüş olduğu detaylı bir şekilde incelenmelidir.

İkinci el ev alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını sizler için derledik. 2.el ev alırken nelere dikkat etmeli ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181