İlk defa ev kiralayacaklar için 5 öneri!
Yeni bir eve taşınacak olmak yeteri kadar heyecan verici bir olay. Bu evin, tuttuğunuz ilk ev olması ise işleri biraz daha heyecan verici kılıyor. İşte bu heyecanı yaşayacakların dikkat etmesi gerektiğini düşündüğümüz 5 önemli nokta!

Bütçe Planlaması
Evin kira ve diğer sabit giderleri için ne kadar bütçe ayırabileceğinizi belirleyin ve mümkünse bu giderlerin aylık gelirinizin %30'unu aşmamasına dikkat edin. Yeni bir evin bol ışık alan boş odaları arasında dolaşmak realist yaklaşımınızı kaybetmenize sebep olabilir. Fakat kaybettiğiniz bu realist yaklaşım, elektrikleriniz ya da internet bağlantınız yatmamış bir faturadan ötürü kesildiğinde bütün gücüyle size geri dönecektir. Gelir gider hesabınızı ve bütçe planlamanızı iyi yapmanız, evinizde rahat ve mutlu bir yaşam sürmeniz adına önemli bir adım olacaktır.

Evi ve Muhiti Tanımak
İç açan bir deniz manzarasından etkilenmek son derece normal de olsa, emin olun ki patlayan bir borudan sızan sulara basmadan yürümeye çalışırken aklınızdan geçireceğiniz şey evinizin manzarası olmayacaktır. Yerleştikten sonra hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmamak için, tutmayı düşündüğünüz evi -mümkünse bu işlerden anlayan birisiyle birlikte- iyice inceleyin. Aynı şekilde; yeni mahalleniz, yakınlardaki yerler ve ulaşım seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmanız da evinizde uzun vadede rahat etmenizi sağlayacaktır.

Ev Sahibini Tavlamak
Kiralamayı düşündüğünüz evi isteyen tek kişi siz değilsiniz. Çok iç açıcı olmasa da bu bir gerçek. İç açıcı olmayan başka bir gerçek ise, ev sahibinin bu durumun farkında olması. Özellikle de kendilerine amca ya da teyze kelimeleri ile hitap etmenizi gerektirecek yaş grubundaki ev sahiplerinin gözüne girmeniz sandığınızdan zor olabilir. Ev sahibi ile yapacağınız görüşmeye hazırlanmak için en iyi yöntemlerden biri, bir iş görüşmesine gidiyormuşsunuz gibi düşünmektir. Ücret beklentiniz nedir? gibi sorularla karşılaşmayacak olsanız bile; mesleğiniz, ilgi alanlarınız ve gelecekteki potansiyel ziyaretçileriniz ile ilgili önemli sorulara hazırlıklı olsanız iyi olur.

Sözleşmeye Dikkat
Büyük ihtimalle kimse, sizi kira sözleşmesinin altına küçük harfler ile yazılmış bir madde aracılığıyla organlarınızı gayriresmi bir kuruma bağışlamak zorunda bırakmaya çalışmaz ama yine de kira sözleşmesini dikkatle okumanız son derece önemlidir. İlerde mağdur duruma düşmemek için, evi olabildiğince iyi inceleyip, kira sözleşmesine eklenmesi gereken şeyleri ekleyin. Bu konuda tecrübeli birilerinden yardım almanız da sizin için iyi olacaktır.

Ve Nihayet Taşınma!
Her iş bitti ve artık sıra kelimenin tam anlamıyla taşınmaya geldi. Her şeyden önce kullanacağınız nakliye firmasını iyi araştırmalısınız. Bu noktada Google'da nakliye firmaları + yaşadığınız şehir gibi bir ifade aratmaktansa, daha önce taşınmış olan yakınlarınızdan tavsiye almanız daha uygundur. Bulduğunuz taşıma firmasıyla iyi iletişim kurup, sözleşmeyi dikkatlice gözden geçirin. Eşyalarınızın listesini tutup, en sonunda hepsinin sağlam bir şekilde elinizde olduğundan emin olun. Bunun dışında paketlemenizi düzenli bir şekilde yapmanız, her an çıkabilecek -hatta muhakkak çıkacak!- beklenmedik masraflara karşı yanınızda nakit bulundurmanız ve taşınacağınız yeri iyice temizlemeniz, ev tutmanın bu son adımını da başarıyla atmanızı kolaylaştıracaktır.

Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
halit edip özcan 6 yıl önce

Yaşadığım için biliyorum; Sarıyer ve Koç Üniversitesi Batı Kampüsü- Acarlar civarında ev almak ve kiralamak isteyenler, çevreye yayılan kanalizasyon kokusuna ve gürültüye dikkat ederek, bu işi yapsınlar. Buraların alt yapısı yok gibi..

banner182

banner181