İmar durumu nedir?
Vatandaşlar tarafından merak edilen imar durumu nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırıp derledik. 

İmar durumu nedir ? İşte imar durumu ne demej sorusunun yanıtı ...

Bir bölgedeki imar planlarına ve imar yönetmeliğine göre bir arsanın hangi koşullarda nasıl kullanılacağını gösteren belgeye imar durumu denir. İnşa edilecek tüm yapılar imar durumuna göre hayata geçirilir. İlgili belediyelerin Kadastro Müdürlüklerine imar durumu belgesi almak isteyenler başvuru yapabilir. İmar durumu belgesine başvuru yapılacağı zaman Kadastro Müdürlüğü’nden alınacak çap belgesi, tapu, nüfus kağıdı ya da kişinin vekil olması durumunda vekaletname gerekiyor. Belge başvurusunda imar durumu belgeleri 12 ay boyunca kullanılabilir.

İmar durumu sorgulaması ilgili belediyenin e-imar uygulaması ile yapılabilir. Mahalle, sokak, kapı no gibi adres bilgileri ile e-imar uygulamasından sorgulama yapılabilir. İnternette yapılacak olan sorgulamalar sonucunda elde edilen imar durum bilgisi sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sorgulama ekranından alınan döküm imar durumu belgesi yerine geçmez.

Peki imar durumu muhtelif nedir ? İşte yanıtı...
Herhangi bir taşınmazın tapusunda arsa, tarla, bahçe gibi niteliği, ebatları ve sahibi gibi bilgiler yer alır. Taşınmazın tapusunda arsa bilgisi olmayan bağ, bahçe, tarla gibi taşınmazlar muhtelif olarak değerlendirilir. Bu şekilde belediyelerin imar uygulamaları dışında yer alan taşınmazlar için yapılacak düzenleme sayesinde bu alanlar arsaya dönüştürülür.

imar durumu nedir sorusu ile detayları derledik. İmar durumu ne demek kısaca bilgisi ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181