İpotek fek yazısı dilekçesi!
İpotek fek yazısı dilekçesi ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Banka tarafından ipoteğin kaldırılması için tapuya verilen dilekçeye ipotek fek yazısı denir.

Konut kredisi kullanan kişilerin evine konulan ipoteğin taksitleri bittikten sonra kaldırılması adına verilen dilekçeye ipotek fek yazısı dilekçesi denir. Tapu Sicil Müdürlüğü'ne verilmesi gereken ipotek kaldırma yazısı kimi bankalar elden konut kredisi kullanıcısına verirken kimi bankalar doğrudan müdürlüğe gönderir. İpotek fek yazısı ile borcun bittiği bildirilerek ipoteğin kaldırılması talep edilir.

İpotek fek yazısını alabilmek için bazı masrafların ödenmesi gerekmektedir. Bankadan bankaya değişen bu ipotek fek yazısı ücreti krediyi alırken imzalana  sözleşmede açıkça beyan edilmektedir. Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gönderilen yazı sonrasında konut üzerindeki ipotek kaldırılır. İpotek kaldırıldıktan sonra konut sadece kişiye ait olur ve bu işleme ipoteğin fek edilmesi denir.  

İpotek fek yazısının alınabilmesi için önce bankaya dilekçe verilmesi gerekmektedir.konutun üzerinde bulunan tapudaki kayıtların kaldırılması anlamına gelen ipoteğin fek edilmesi için alınan yazı noterde onaylatılmalıdır. Onaylatılan ipotek fek yazısının noter onay tarihinden itibaren bir yıl içerisinde Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gidilerek sicil kaydına işletilmesi gerekmektedir.

İşte İpotek fek yazısı dilekçesi örneği;

T.C…………….. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya No: ……… /…………

TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

………….………(Şehir)

İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

   b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabı yazınız.

ALACAKLI :

VEKİLİ :

BORÇLU :

İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.

Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur.

NOT: ……………………………..

İcra Müdür Yrd.

……………


İpotek fek yazısı dilekçesi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181