İskansız eve kredi çıkar mı?
Oturma izni olarak da tanımlanan iskan, ilgili yapının ruhsatına uygun olarak tamamlandığını bildiren belgedir. Kısaca iskan, binanızın yasalara uygun bir şekilde tamamlanmış olduğunu bildirir. Konut almayı planlayan kişilerin sürekli takipte olduğu konut kredilerinin iskan sahibi evlere verildiğini biliyoruz. Peki iskansız eve kredi çıkar mı?

İskansız eve kredi çıkar mı?
Kredi kullanmak isteyen konut alıcıları için büyük önem arz eden iskan belgesine bankalar şart koyuyor. Konut kredisi alınırken bankaların ilk sorguladığı belgelerden birisi olan iskan olmadan kredi kullanılamıyor. Eğer satın alacağınız ev için kredi kullanmayı planlıyorsanız, dairenizin bulunduğu binanın iskanı yani kat mülkiyeti tapusu olmadan kredi kullanamıyorsunuz. Ancak kat irtifakı tapusu olan ama iskanı olmayan bazı evlerin kredi alması mümkün olabiliyor.

Kredi kullanılacak gayrimenkulün iskan sahibi olması her zaman bankaların önceliğidir ve kat irtifaklı gayrimenkullere de kredi kullandırırlar. 

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sigoline 5 yıl önce

kat irtifakı tapusu olan ama iskanı olmayan daireyi banka onayladı ve bizde krediye girdik 2 ay sonra İskanı alacağım diyen müteahhit 12 ay geçti hala oyalıyor bizi.
Bir araç alınıp satılırken trafik sigortanız yoksa Noter satış işlemini yapmıyor Yani sistemden eksikliği görebiliyor.Neden?Belediye Tapu dairesi iskanı alınmayan bir binadaki dairelerin satışına izin veriyor? devlet buna garanti getirmeli.

banner182

banner181