İsmail Hakkı Edebali kimdir?
1970 Hamur doğumlu olan İsmail Hakkı Edebali,1986’da Ağrı İmam Hatip Lisesi, 1990’da Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü tamamladı. Yüksel Lisans tezini "Avrupa Birliği Sürecinde Yerel Yönetimlerde Kentsel Dönüşüm” başlığıyla verdi.

İsmail Hakkı Edebali, mesleğinde ‘Yapım Yönetimi’ konusunda ‘Yetkin Mühendislik’ unvanına sahip ve bilgi birikimi ve tecrübesi nedeniyle ‘Proje Denetçisi’ belgesi taşıyor. 1988’den bu yana ailesiyle birlikte Bursa’da yaşıyor.

SİYASİ HAYATI
Siyasete 1992’de Refah Partisi Yıldırım İlçe Yönetimi’nde başlayan İsmail Hakkı Edebali, 2001’de AK Parti Nilüfer Kurucu İlçe Yönetimi’nde görev aldı. 2002 Genel Seçimleri’nde Nilüfer İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevini üstlendi.

İsmail Hakkı Edebali aynı zamanda, 2002-2004’te ise yine Nilüfer İlçe Teşkilat Başkanlığı görevinde bulundu.

2009’da AK Parti Bursa 3. Olağan İl Kongresi’nde İl Yönetim Kurulu’na seçildi. 2010’da Sedat Yalçın başkanlığında oluşturulan Bursa İl Yönetimi’nde Yerel Yönetimler Başkanlığı görevini üstlendi. 2011 Ocak ayında ise İl Teşkilat Başkanlığı’na atandı.

12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’nde İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevindeydi, 22 Nisan 2012’deki 4. Olağan İl Kongresi’nin ardından, İl Yönetimi’ne seçildi ve bir kez daha İl Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.

31 Ekim 2013’te bu görevinden Yıldırım Belediye Başkan Aday Adaylığı için ayrılan ve 21 Ocak 2014'te AK Parti Genel Merkezi'nce Yıldırım Belediye Başkan Adayı ilan edilen İsmail Hakkı Edebali, evli ve 3 çocuk babası.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Umran Olcay 8 yıl önce

Merhaba baskanim ben maltepe mah 1.mete sok ta ikamet etmekteyim evimiz yeşil alan oldugu için satamıyoruz sayın baskanim cok zor durumdayız annem kanser hastası tedavisi için paraya ihtıyacımız var fakat bu sekılde oldugundan satamıyoruz sizden rıcam lutfen kaldırılma imkani varsa lütfen bize bir yardımcı olun şimdiden cok tesekkur ederım yolunuzda bahtınızda acık olsun

Misafir Avatar
yaa yaa 6 yıl önce @Umran Olcay

umran mısın nesin kendini acındırcak şeyler yazma

Beğenmedim! (0)
Avatar
Zeynep 7 yıl önce

Akrabamiz

Avatar
Rabia Durmuş 6 yıl önce

Eşim engelli epelepsi ve aslım pısilojisi bozuk ,imamdan bulut bulut adıyaman engelliler başkanı 10bin para getir seni emekli yapalım diyerek kandırmışlömürboyu olan raporunu doktorlarla fla anlaşarak 34 düşürdüler

Avatar
Rabia Durmuş 6 yıl önce

Eşim engelli epelepsi ve aslım pısilojisi bozuk ,imamdan bulut bulut adıyaman engelliler başkanı 10bin para getir seni emekli yapalım diyerek kandırmışlömürboyu olan raporunu doktorlarla fla anlaşarak 34 düşürdüler

Avatar
Cilem Aktug 5 yıl önce

Degerli baskanim onceliklee saygi sevgi ve hurmetlerimi sunarim dun evimize gelip konuk olmaniz nedeniyle gostermis oldugunuz nezaketli davranislarinizdan oturu sizi kutlarimm her ne kadar geleceginizi ummazken bi anda konuk olmaniz bizi cok mutlu etti .....acik yureklilikle soylemek gerekirse butun on yargilarimdann kurtulmami sagladiniz cocuklarim ve esimde cok mutlu oldularr sizleri seviyoruz emeginize yureginize saglik rabbim sizi evlatlariniza esinize ve tabiki en onemlisii tum halkimiza bagislasin... yolunuz daima acik olsun siz ve yaninizdaki yoldaslarinizla beraberr.

banner182

banner181