İstanbul'un en gözde yatırım bölgeleri hangileri?
Gayrimenkul sektörü en çok kazandıran sektörlerden biri. Hem yatırım amaçlı hem de yaşamak için gayrimenkul satın almak herkesin gayesi. Ancak doğru bir yatırım, kazancın en büyük sağlayıcısı.

Yatırım yapmak için en önemli unsurlardan biri de ulaşım hatları. Genişleyen metro ağının çevresindeki bölgeler oldukça hızlı gelişim gösteriyor. Yeni hayata geçirilecek metro çalışmalarıyla ulaşım kolaylaşacağından bölgede proje ve iş merkezleri de daha fazla değerlenecek. İstanbul'da Kartal - Kaynarca uzatması 2016 yılında açılacak. Üsküdar - Sancaktepe metrosu 20 Eylül 2016 tarihinde açılacak, Mecidiyeköy - Mahmutbey 2017 yılının sonunda hizmete girecek.

Marmaray'ın geçtiği bölgede satılık konut fiyatları misliyle arttı. Kiralıklarda da artış gözleniyor. Doğru zamanda bölgede yatırım yapmak nihayetinde oldukça kazandıracak. İstanbul Anadolu yakasında Acıbadem ve Altunizade'de konut fiyatları bir yılda yüzde 30 arttı. Markalı konut projelerinde metrekare fiyatları 12.000-26.000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bağdat Caddesi zaten yıllardır değerli ancak yatırımcısı kemikleşen bölgede kentsel dönüşüm yatırım için vesile olabilir.

Acıbadem ve Çamlıca'da da markalı konut projeleri artıyor. Bölgede fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor. 2017'de tamamlanacak Avrasya Tüneli'nin bölgeye daha da değer katması öngörülüyor. Yapılan büyük projeler ve karma projelerdeki çarşılar da bölgeye ziyaretçiyi artırdığından bu bölgelerde kentsel dönüşüm hızlanıyor. Yapılan yatırım karşılığını veriyor.

Zeytinburnu-Merter-E5 aksında dairelerin birim metrekare fiyatları 3.043-22.678 TL arasında değişiyor. Bu bölge Kazlıçeşme'ye ve Veliefendiye'de oldukça yakın. Markalı konut projeleri ve rezidanslar bu bölgede oldukça yoğun yükseliyor. 3. Havalimanı'nın çevresindeki bölgelerde arsa bulmak oldukça zor. Ancak bu bölgeye yapılacak arsa yatırımı ya da gayrimenkul yatırımı, oldukça kazandıracak cinsten.

Karadeniz sahiline Terkos gölüne yakın Arnavutköy-Göktürk-Çatalca kavşağında yükselecek olan Üçüncü havalimanı, karayolu taşımacalığında Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile entegre olacak. Raylı sistem olarak, Yüksek Hızlı Tren ile havalimanındaki aktarma istasyonunda sonlanacak. Terminal, raylı sistem aracılığı ile Taksim'e bağlanacak. Bu raylı sistem, eski demir yolu hattının güzergâhından geçirilecek. Toplu taşıma aracılığıyla İstanbul'un tüm bölgelerinden ulaşım sağlanacak. Taksim'den havalimanına 15 dakikada ulaşılacak.

Bengü Öner/Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181