İşyeri KDV oranı 2018!
İşyeri KDV oranı 2018 detaylarını sizlr için araştırdık. Sektörü canlandırıcak olan konutta KDV indiriminde sonra işyerlerinde de indirim yapıldı.

Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan indirim ile işyeri KDV oranı 2018 yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. İşyeri teslimi ve hurda araçlara ilişkin vergi indirimlerini içeren taslak Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Esnaf muaflığından yararlanarak çatısında ürettiği ihtiyaç fazlası elektriği dağıtım şirketine satanlar KDV'den muaf olacak. Maliye'nin yayımlayacağı tebliğ uyarınca, bunlardan sadece yüzde 5 oranında gelir vergisi kesintisi yapılacak.

Konutta KDV indirimi 2018 ile birlikte 6 ay süreyle, konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanacak. Gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek olan KDV indiriminin konut satışlarını arttırması bekleniyor. Bakanlar Kurulu kararına göre KDV indiriminin yanı sıra yüzde 4 olan tapu harcı ise yüzde 3 olacak.  Ayrıca vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi ve cezaları, idari para cezaları, ecrimisil ile öğrenim ve katkı kredisi gibi kamu alacakları, gümrük vergileri, sigorta primleri, sosyal güvenlik destek primleri ile bu alacaklara ilişkin faiz, zam, gecikme zammı ve gecikme faizleri yeniden yapılandırılacak.

İşyeri KDV oranı 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yalçın Can 6 yıl önce

30 yil işletme hakkı satın alinan yerlerde kdv orani 18 midir 8 midir? Sebze meyve halinden dukkan satin aldim. Odemem gereken kdv miktari nedir?

banner182

banner181