İzmir Yeni Kent Merkezi projesi nedir?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilan edilen İzmir Yeni Kent Merkezi projesi nedir sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

İzmir Yeni Kent Merkezi projesi nedir?
20 milyon metrekare inşaat kapasitesine sahip olan İzmir Yeni Kent Merkezi projesi Alsancak Limanı’nın arka bölgesi ile Turan Mahallesi arasındaki 471 hektarlık alanda yer alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alanı 2001 yılında düzenlenen “Kentsel Tasarım Uluslararası Fikir Proje Yarışması” sonucunda ortaya çıkan fikirlerden yararlanarak 2003 yılında İzmir’in yeni kent merkezi olarak ilan etti.

Bayraklı'da bulunan İzmir’in yeni kent merkezi olarak nitelendirilen bu bölge Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen gayrimenkul firmaları tarafından toplam değeri 18 milyar doların üzerinde olan onlarca proje ile yeni baştan kuruluyor. Birbirinden farklı konseptlerde rezidansların, ofis ve ticaret binalarının, otellerin, marinaların, eğitim, eğlence ve kültür merkezlerinin bulunacağı bölge İzmir'in odak noktası haline geliyor.  

2003 yılında ilan edilen yeni imar planı sonrası Yeni Kent Merkezi’nde hayata geçen ilk projelerden olan Folkart Towers’ın ardından bu bölgede farklı firmaların yatırımları hızla sürüyor. Geniş yol ve kavşakların bulunacağı İzmir Yeni Kent Merkezi bölgesine şehrin her noktasından kolayca ulaşım sağlanacak.

İzmir Yeni Kent Merkezi projesi nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181