Kaçak inşaat nedir?
Birçok kişi tarafından merak edilen kaçak inşaat nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırıp derledik. Vatandaşların merak ettiği kaçak inşaat nedir sorusunun yanıtı ve kaçak inşaat nasıl anlaşılır sorusunun cevabı şu şekilde;

Kaçak inşaat nedir ?
Yapı ruhsatı olmadan inşa edilen yapılara kaçak yapı adı verilir. Ayrıca ruhsatlı alınan ancak inşaatın sunulan projeye uygun inşa edilmemesine kaçak yapı denir. Yani bina ruhsatsız olarak yapılıyorsa yada ruhsatlı olmasına rağmen projeye uygun inşa edilmiyorsa kaçak bina olarak adlandırılır. Kaçak yapıları inşa etmenin belli cezaları bulunmaktadır. 

Kaçak inşaat nasıl anlaşılır ?
Kaçak yapıları anlamak için öncelikle belediyedeki kaydına ve ruhsatına bakılmalıdır. Ruhsatı olmayan binalar ilgili belediye yetkilileri tarafından tespit edilerek inşaat çalışmaları durdurulur. Ruhsatı olan yapılarda ise öncelikle gerekli izinlerin alınmış olmasına ve yapının projeye uygun mu olarak inşa edildiğine bakılır. Eğer ki yapı projeye uygun inşa edilmiyorsa inşaat durdurulur.

Kaçak inşaat nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181